Siirry sisältöön

Sähköiset päätökset

Voit valita etuuspäätöksillesi sähköisen toimitustavan easioinnissa. Silloin päätös tulee luettavaksesi sähköiseen asiointiin. Maksuilmoitusten toimitustavan olet voinut valita sähköiseksi jo aiemmin.

Pääset itse muuttamaan päätösten ja maksuilmoitusten toimitustavat helposti eAsioinnin asetuksista.

Kun olet valinnut päätöksen toimitustavaksi eAsioinnin, lähetämme sinulle jatkossa ilmoituksen uusista päätöksistä tekstiviestillä tai sähköpostitse. Jos et lue päätöstä seitsemän päivän kuluessa, lähetämme sen sinulle postitse. Tarkistathan siis eAsioinnin omista tiedoistasi, että siellä ovat ajantasaiset puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kaikki etuuspäätöksesi löydät tilannetiedoista. Voit tarvittaessa tulostaa päätöksen eAsioinnista tai tallentaa sen omalle laitteellesi PDF-muodossa.

Halutessasi voit aina palata postitse lähetettäviin päätöksiin muuttamalla päätöksen toimitustavan eAsioinnissa.

Näin vaihdat päätökset sähköisiksi

Kirjaudu etusivulta easiointiin.

Klikkaa kirjauduttuasi oman etusivusi Asetukset-painiketta, jolloin Päätösten toimitustapa -otsikko tulee näkyviin. Ylimpänä näkyy aikaisemmin valitsemasi maksuilmoitusten toimitustapa.

Valitse vaihtoehto eAsiointiin klikkaamalla sen edessä olevaa ympyrää. Näkyviin tulee teksti, joka kertoo, saatko ilmoituksen uudesta päätöksestä sähköpostiisi vai tekstiviestillä. Ilmoitus sähköisestä päätöksestä tulee tekstiviestillä, jos olet valinnut maksuilmoituksen toimitustavaksi eAsiointi ja tekstiviesti. Muussa tapauksessa ilmoitus tulee sähköpostilla.

Muista lopuksi painaa Tallenna-painiketta, jolloin toimitustavan valintasi tulee voimaan.

Näin vaihdat päätökset sähköisiksi ansiopäivärahahakemuksen täyttämisen yhteydessä

Kirjaudu etusivulta easiointiin.

Tee ansiopäivärahahakemus normaaliin tapaan. Jos et ole aiemmin valinnut sähköistä päätösten toimitustapaa, järjestelmä kysyy sinulta hakemuksen täyttämisen päätteeksi, haluaisitko luopua postitse lähetettävistä päätöksistä.

Klikkaa Muokkaa-painiketta, jolloin saat näkyviin kaksi vaihtoehtoa. Valitse ”eAsiointiin” ja tallenna vielä valintasi.

Sähköinen asiointi kysyy päätöksen toimitustapaa vain, jos et ole aiemmin valinnut sähköistä toimitustapaa. Kun olet sen kerran valinnut, kysely ei enää toistu.

Mistä saan tiedon saapuneesta päätöksestä?

Jos olet valinnut aikaisemmin uuden maksuilmoituksen ilmoitustavaksi tekstiviestin, saat sähköisen päätöksen tilattuasi aina ilmoituksen tekstiviestillä, kun päätös on tullut sähköiseen asiointiin. Muissa tapauksissa ilmoitus uudesta sähköisestä päätöksestä tulee sähköpostiisi.

Jos haluat muuttaa maksuilmoitusten toimitustapaa, saat sen vaihdettua eAsioinnissa, Asetukset-painikkeen takaa, kohdasta maksuilmoitusten toimitustapa.

Tekstiviesti tai sähköposti tulee siihen numeroon tai osoitteeseen, joka on tiedoissasi kassan maksatusjärjestelmässä.

Löydät sähköisen päätöksen heti etusivulta kirjauduttuasi sähköiseen asiointiin ”Uusi päätös” -painikkeen alta.

Päädyt ”Tilannetiedot”-näkymään, jossa näkyvät päätösten lisäksi myös maksuilmoitukset. Punainen huutomerkki Lue päätös -painikkeen päällä on merkki lukemattomasta päätöksestä.

Selaimeen avautuvassa pdf-tiedostossa on mukana lausunnot ja valitusohjeet, ja yläkulman ”Tulosta”-painikkeesta onnistuu myös dokumentin tallentaminen omalle koneelle. Päätös pysyy tallessa sähköisessä asioinnissa.

Kuvaus sähköisen päätöksen tilaamisesta easioinnista

Kuvaus maksuilmoituksen toimitustavan muuttamisesta