Siirry sisältöön

Ansiopäivärahahakemuksen liitteet

Täydennä päivärahahakemustasi tilannettasi koskevilla liitteillä. Voit lähettää liitteet kätevästi eAsioinnin kautta. Kirjaudu eAsiointiin omilla pankkitunnuksillasi. Työttömyysturva-osiossa mene yläpalkissa olevaan ”liitteet”- kohtaan. Sieltä löydät kohdan ”lähetä liite”. Tallenna ensin tiedosto omalle koneellesi tai puhelimellesi, jotta saat sen liitettyä. Sallittuja tiedostomuotoja ovat jpg, pdf ja tiff. Tiedosto voi olla enintään 10 Mt suuruinen.

TE-toimistoon toimittamasi selvitykset eivät ole työttömyyskassan käytettävissä, sillä TE-toimisto lähettää kassaan ainoastaan työvoimapoliittisen lausunnon.

Jos lähetät liitteet postitse, liitteiden ei tarvitse olla alkuperäiskappaleita, kopio riittää, Jos hakemuksesi käsittelyn yhteydessä ilmenee tarve lisätiedoille, hakemuksesi käsittelijä on yhteydessä sinuun.

Työttömyyskassa tarvitsee seuraavat liitteet:

Työsuhteen päättyminen

  • Jos työsuhteesi on irtisanottu, toimita kassalle irtisanomisilmoitus ja/tai sopimus työsuhteen päättämisestä.
  • Määräaikaisen työsuhteen päättyessä toimita työtodistus tai työsopimus, josta työsuhteen kesto ilmenee.

Lomautus

  • Jos sinut on lomautettu, toimita kassalle lomautusilmoitus.

Palkkatodistus

  • Saamme palkkatiedot tulorekisteristä. Aina tulorekisterin tiedot eivät ole riittävät. Silloin pyydämme sinulta tarkentavia tietoja tai työnantajan laatiman palkkatodistuksen hakemuksesi käsittelyn yhteydessä. Halutessasi voit toimittaa palkkalaskeman työsuhteesi viimeiseltä tilikaudelta hakemuksen yhteydessä.

Verokortti

  • Palkkaverokorttia ja verohallinnon sähköisiä suorasiirtotietoja käytettäessä veroprosentti on vähintään 25 %. Voit toimittaa muutosverokortin etuutta varten, jolloin ennakonpidätys voidaan toimittaa verokortin mukaisella veroprosentilla. Verokorttia ei tarvitse toimittaa, jos haluat käytettävän suorasiirtotietoja

Osa-aikatyö

  • Jos teet osa-aikatyötä, toimita kassaan työsopimus. Palkkatiedot saamme tulorekisteristä. Aina tulorekisterin tiedot eivät ole riittävät. Silloin pyydämme sinulta tarkentavia tietoja tai palkkalaskelman. Halutessasi voit toimittaa palkkalaskelman hakemuksen yhteydessä.

Yritystoiminta

  • Jos sinulla on liike-, ammatti-, maa- tai metsätaloustoimintaa, toimita kassaan viimeksi vahvistettu henkilökohtainen verotuspäätös. Jos toiminta on vasta alkanut eikä verotuspäätöksellä ole vähintään puolen vuoden ajalta tietoja toiminnasta, toimita verotuspäätöksen sijaan kirjanpitoosi perustuva kuukausikohtainen erittely yritystoiminnan tuloista ja menoista yritystoiminnan alusta lukien.
  • Yritystoiminnasta on aina ilmoitettava työttömyyskassaan ja TE-toimistoon, vaikka toiminnasta ei olisikaan tuloja.

Eläkkeet ja muut etuudet

  • Ilmoita kassalle välittömästi, jos saat etuutta. Myös etuuden hakemisesta ja muutoksista tulee ilmoittaa kassaan.

Opiskelu

  • Ilmoita aina TE-toimistoon opinnoistasi.