Siirry sisältöön

Pyydä työttömyyskassalta todistus maksetuista lisäpäivistä eläkkeen hakemista varten.

Eläkeyhtiö tarvitsee työttömyyskassalta todistuksen, josta ilmenee että työttömyyskassa on maksanut ansiopäivärahan lisäpäiviä vähintään yhdeltä päivältä eläkkeen alkamista edeltävän kuukauden aikana.

Todistus voidaan kirjoittaa eläkkeen alkamiskuukautta edeltävän kuukauden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että todistus maksetuista lisäpäivistä voidaan kirjoittaa aikaisintaan siinä vaiheessa, kun hakijalle on maksettu vähintään yksi lisäpäivä. Eläkettä ei myönnetä takautuvasti.

Esimerkiksi jos henkilö saavuttaa lisäpäiväoikeuden maaliskuussa ja haluaa eläkkeen alkavan huhtikuussa, eläkehakemuksen täytyy olla työeläkeyhtiössä, Kelassa tai Eläketurvakeskuksessa maaliskuun loppuun mennessä. Työttömyyskassa voi kirjoittaa todistuksen maksetuista lisäpäivistä vasta sen jälkeen, kun jäsenelle on maksettu ansiopäivärahaa maaliskuulta vähintään yhdeltä lisäpäivältä.

Ohje lisäpäivätodistuksen hakemiseen

Voit poikkeuksellisesti hakea päivärahaa normaalia hakujaksoa lyhyemmältä ajalta siinä kuussa, jossa lisäpäivätodistus voidaan kirjoittaa.

Esimerkki: Olet hakenut päivärahaa kalenterikuukausittain. Saavutat lisäpäiväoikeuden niin, että ensimmäinen lisäpäivä on 12. päivä marraskuuta. Hae poikkeuksellisesti päivärahaa ajalta 1.1. - 12.1. Työttömyyskassa voi hakemuksen käsittelyn yhteydessä jo tässä vaiheessa kirjoittaa lisäpäivätodistuksen. Tässä tapauksessa hae päivärahaa normaalisti joulukuussa ajalta 13.1.-30.1.