Siirry sisältöön

Päivärahahakemuksen täyttäminen eAsioinnissa

Voit hakea päivärahaa sähköisesti eAsioinnin kautta tai täyttää kirjallisen ansiopäivärahahakemuksen ja toimittaa sen postitse osoitteeseen Paperityöväen Työttömyyskassa, PL 349, 00531Helsinki. Hakemuslomakkeet löydät Työttömyyskassojen yhteisjärjestön TYJ:n lomakesivulta

Täyttääksesi päivärahahakemuksen eAsioinnissa, valitse Työttömyysturva-sivujen yläpalkista tee hakemus. Ensimmäisenä sinua pyydetään täyttämään hakujakso. Jos lähetät suoraa jatkohakemusta, ohjelma antaa automaattisesti joko neljän täyden kalenteriviikon tai kalenterikuukauden hakujakson.

Merkitse hakujakso kuvan mallin mukaisesti. Päivämäärät voi kirjoittaa itse tai valita kalenterista. ​​​​​​​​​​​​​​


Perustiedot 1/5

Lomakkeen ensimmäisellä sivulla pyydetään täydentämään henkilötietosi, pankkitilinumerosi sekä alle 18-vuotiaat lapset (jos haet lapsikorotusta):

Hakemuksen perustiedot-näkymä.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Jos lähetät hakemusta neljästä kalenteriviikosta tai kalenterikuukaudesta poikkeavalta ajalta, samalla sivulla pyydetään selvitys miksi hakemuksesi poikkeaa tavallisesta hakurytmistä.

Kirjoita kuvan riville omin sanoin selite, miksi hakemuksesi poikkeaa normaalista hakujaksosta.​​​​​​​


Muut etuudet 2/5

Hakemuksen toisella sivulla pyydetään ilmoittamaan, jos saat esimerkiksi työkyvyttömyyden perusteella maksettua etuutta samalta ajalta, jolta haet ansiopäivärahaa. Jos et saa muita etuuksia, voit ohittaa tämän sivun ja siirtyä eteenpäin.

Ilmoita tässä näkymässä kaikki muut etuudet joita saat (esimerkiksi työkyvyttömyyseläke, kuntoutustuki)​​​​​​​​​​​​​​


Selvitys työttömyydestä 3/5

Kolmannella sivulla pyydetään ilmoittamaan voimassa olevat sekä päättyneet työsuhteesi. Jos teet osa-aikatyötä ja haet soviteltua päivärahaa, ilmoita tällä sivulla myös palkanmaksupäiväsi. Punaisella merkityt kentät ovat pakollisia täytettäviä ja lomake ei päästä jatkamaan ennen kuin niitä on muokattu.

Samalla sivulla on myös näkymä, jossa voit muokata tulorekisterin kautta tulleita palkkatietojasi. Huom! Tulorekisterin palkkatietoja ei tarvitse täydentää, vaikka rivi pyytää.

Ilmoita kaikki työsuhteesi sekä oletko lomautettu vai työtön.​​​​​​​

Alla työsuhteen ilmoitus näkymä. Jos olet lomautettu, ilmoita lomautuksesta samalla kun täydennät työsuhdetietoasi.

Työsuhdetietojen täydennys-näkymä.​​​​​​​


Päiväkohtainen selvitys 4/5

Hakemuksen sivulla neljä merkitse jokaisen päivän kohdalle (myös lauantai ja sunnuntai), oletko ollut työtön tai osallistunut TE-toimiston kanssa sovittuun työllistymistä edistävään palveluun. Merkitse myös, jos olet ollut työssä, sairaana tai muun syyn vuoksi estynyt vastaanottamasta työtä tai ollut poissa TE-toimiston kanssa sovitusta palvelusta. Työssäoloa on myös aika, jolta työnantaja maksaa palkkaa, esim. vuosiloma tai arkipyhäkorvaus. Työtuntien määrä merkitään työtunnit -sarakkeeseen. Työtunnit merkitään vain työssäolopäivien kohdalle.

Voit myös ilmoittaa työttömyyskassalle Lisätiedot-kohdassa muita tietoja, jotka saattavat vaikuttaa ansiopäivähakemuksesi käsittelyyn. Voit myös valita, haluatko saada hakemuksen maksuilmoitukset postitse tai eAsiointiin.


Hakemuksen lähetys 5/5

Viimeisellä sivulla on yhteenveto työttömyyskassalle lähtevästä hakemuksesta, josta voit tarkistaa, että antamasi tiedot ovat oikein. Viimeisenä pyydetään sähköinen allekirjoitus, jonka jälkeen voit jatkaa eteenpäin ja hakemus lähtee työttömyyskassalle. EAsioinnin kautta lähetettynä hakemus tulee heti vireille maksatusohjelmaamme.


Liitteet

Saat automaattisia liitepyyntöjä hakemuksella antamiesi tietojen mukaan. Kun hakemuksesi otetaan käsittelyyn, saattaa käsittelijä pyytää vielä muita lisäselvityksiä. Liitteen sallittuja tiedostomuotoja ovat jpg, pdf ja tiff. Tiedoston koko voi olla enintään 10 Mt ja voit lähettää yhdellä kertaa enintään viisi tiedostoa.

Liitteiden lisääminen hakemukselle. Tältä sivulta näkee lisäselvitykset.​​​​​​​

Voit tarkistaa hakemuksesi käsittelyn tilanteen Tilannetiedot-välilehdeltä.