Siirry sisältöön

Työnhakijaksi ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä työ- ja elinkeinotoimistoon työnhakijaksi. Voit ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimiston nettisivuilla.

Työttömyysetuuden saaminen edellyttää aina, että olet työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa.

Työ- ja elinkeinotoimisto antaa työttömyyskassalle työvoimapoliittisen lausunnon, jonka perusteella työttömyysetuutta maksetaan.

Hakemuksen lähettäminen kassaan

Ensimmäisen ansiopäivärahahakemuksen voi toimittaa työttömyyskassalle liitteineen kahden viikon työttömyyden jälkeen. Jos työttömyys alkaa keskeltä viikkoa, esimerkiksi keskiviikkona, hakemus täytetään keskiviikosta kahden viikon päähän sunnuntaihin.

Lähetä päivärahahakemus eAsioinnin kautta. Jatkohakemukset lähetetään joko neljän kalenteriviikon (ma - su) tai kalenterikuukauden jaksoissa.

Jos työttömyys päättyy kesken hakujakson, voi hakemuksen lähettää alle neljän viikon tai kuukauden ajalta. Hakemuksessa ilmoitetaan syy, miksi päivärahan hakeminen päättyy.

Hakemuksen voi myös postittaa. Työttömyyskassan postiosoite on PL 349, 00531 Helsinki. Hakemuslomakkeen löydät Työttömyyskassojen yhteisjärjestön TYJ:n nettisivuilta.

Ansiopäivärahaa maksetaan vain kolme kuukautta jälkikäteen.