Siirry sisältöön

Työssäoloehdon kerryttäminen kesätöistä

Työttömyyskassa 26.04.2022

Työttömyyskassan jäseneksi voit liittyä jo opiskeluaikana, jos aloitat työt.

Kesätöiden alku on hyvä hetki tarkistaa oma jäsenyystilanne ja liittyä työttömyyskassaan, jos et ole vielä jäsen. Työttömyyskassan jäseneksi ei voi liittyä takautuvasti, joten jäsenyyshakemus kannattaa täyttää viimeistään työsuhteen ensimmäisenä päivänä. Työttömyyskassan jäsenyys alkaa siitä päivästä, jolloin kassa on vastaanottanut jäsenhakemuksen, edellyttäen, että jäsenmaksu on maksettu mainitusta ajankohdasta lukien.

Paperiliiton oppilasjäsenenä, et ole työttömyyskassan jäsen. Mikäli haluat olla työttömyyskassan jäsen ja kerryttää työssäoloehtoa kesätöistäsi, tulee sinun liittyä Paperiliiton kotisivujen www.paperiliitto.fi kautta (Jäsenasiat -> Liity jäseneksi – tee uusi perintäsopimus) Paperiliiton varsinaiseksi jäseneksi ja samalla Paperityöväen Työttömyyskassan jäseneksi. Muutosta ei voi tehdä eAsioinnin kautta.

Kun kuulut työttömyyskassaan, kerrytät töitä tehdessäsi itsellesi työssäoloehtoa, jonka perusteella voit mahdollisesti myöhemmin saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Jos et työllisty heti valmistumisen jälkeen, voi sinulla olla mahdollisuus saada työttömyyskassan maksamaa ansiopäivärahaa.

Ansiopäiväraha perustuu palkkatuloihin ja on useimmiten suurempi kuin Kelan maksamat työttömyysetuudet.

Opiskelija voi kerryttää työssäoloehtoa pidemmällä aikavälillä

Jotta ansiopäivärahaa voi saada, on täytettävä työssäoloehto, mikä tarkoittaa tämänhetkisen lainsäädännön mukaan 26 kalenteriviikon eli 6 kuukauden työskentelyä jäsenyysaikana. Työn ei kuitenkaan tarvitse olla yhdenkestoista: opiskelijana voit kerryttää työskentelyviikkoja useamman vuoden ajan esimerkiksi kesätöissä.

Työttömyyskassan jäsenyydessä sen sijaan ei saa olla katkoja. Pysy siis liittymisesi jälkeen työttömyyskassan jäsenenä koko opiskeluaika – vaikka et tekisikään opiskelujen ohella koko ajan töitä. Tarkista paperikassa.fi/paperiliitto.fi-sivuilta missä tilanteissa voit saada vapautuksen jäsenmaksusta ja silti säilyttää kassajäsenyyden.

Takaisin