Siirry sisältöön

Tulorekisteritiedot sähköisen ansiopäivärahahakemuksen täyttämisessä

Työttömyyskassa 17.08.2023

Joissain tapauksissa palkkaan sisältyy sellaisia eriä, joista järjestelmä pyytää lisätietoja täyttäessäsi eAsioinnin hakemuslomaketta. Tällaisia eriä voivat olla esimerkiksi lomapalkka, erilaiset palkanlisät tai tulospalkkio.

Halutessasi voit antaa näistä palkan osista selvityksen eAsioinnin antamille lisätietoriveille. Lisätietojen antaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan voit jatkaa hakemuksen täyttämistä painamalla Seuraava-nappia sivun alalaidassa. Mikäli työttömyyskassa tarvitsee selvityksen jostain tietystä palkasta tai palkan osasta, sinulle lähetetään lisäselvityspyyntö eAsioinnissa eViestillä.

Huom! Jos et pääse hakemuksen sivuilla etenemään, kannattaa palata Selvitys työttömyydestä -osion sivulle 3 ja tarkistaa, että työsuhdetiedot on merkitty oikein. Jos jokin työsuhdetieto puuttuu tai on virheellisesti täytetty, hakemuslomake ei päästä siirtymään eteenpäin. Täytä huolellisesti työsuhdetiedot kaikista tulonlähteistäsi, vaikka kyseessä ei olisi varsinainen työsuhde. Esimerkiksi vapaapalokunnassa toimiminen, säätiöltä apurahan saaminen sekä taloyhtiön hallituksessa toimiminen tulee merkitä omaksi työsuhteekseen, vaikka kyseessä olisi luottamustoimi tai muu tehtävä, josta saa vain satunnaisia palkkioita.

Ansiopäivärahahakemuksen täyttämiseen eAsionnissa löytyy ohjeistus työttömyyskassan nettisivuilta www.paperikassa.fi > Ansiopäiväraha > Päivärahahakemuksen täyttäminen eAsioinnissa.

Työttömyyskassa käyttää käsittelyssä tulorekisterin tietoja

Työttömyyskassa tarvitsee tiedot palkoistasi ja palkkaan liittyvistä eristä päivärahahakemuksen käsittelyä varten. Nykyisin työnantaja toimittaa nämä tiedot tulorekisteriin, josta työttömyyskassa pääsääntöisesti saa tarvittavat tiedot. Sinun ei siis tarvitse toimittaa hakemuksen liitteeksi palkkatodistusta, ellei työttömyyskassa sitä sinulta erikseen pyydä.

Vuorottelukorvaushakemuksen käsittelyssä työttömyyskassa tarvitsee kuitenkin työnantajan kirjoittaman palkkatodistuksen 52 kalenteriviikon ajalta ennen vuorotteluvapaan alkua.

Vaikka työttömyyskassa ei pääsääntöisesti tarvitse erillistä palkkatodistusta, sinun pitää silti aina hakemuksessasi ilmoittaa, oletko hakujaksolla tehnyt työtä ja onko sinulle maksettu hakujakson aikana tuloa. Näin työttömyyskassa saa hakemuksesi käsiteltyä oikeilla tiedoilla.

Takaisin